uitnodiging vliegveld-ontbijt (inzake armoedebestrijding) dd. woensdag 20 april 2016

Aan de vertegenwoordigers van de (maatschappelijke- en welzijns-) organisaties en personen die zich met armoedebestrijding in Hilversum bezighouden.

Geachte dames en heren,

Op woensdag 20 april organiseert het Armoede Platform Hilversum voor de tiende keer het vliegveldontbijt. Een netwerkbijeenkomst voor organisaties, vrijwilligers en kerken die zich op de een of andere manier bezig houden met het bestrijden van armoede en eenzaamheid. We willen u hierbij uitnodigen voor deze bijeenkomst. Laat u ons weten of u komt?

In deze tien jaar is de aandacht voor armoede zeker toegenomen. Wij zien veel meer samenwerking tussen organisaties, zowel op managementniveau als bij professionals en vrijwilligers. Ook zien we mooie dingen in de contacten tussen de gemeente, professionals, vrijwilligers en kerken.

Ook dit jaar bestaat de bijeenkomst voor het grootste deel uit de “Speakerscorner”: het delen van nieuwe initiatieven en ontwikkelingen op het gebied van armoede en eenzaamheid. U krijgt maximaal 5 minuten voor uw verhaal. Een vertegenwoordiger van het Sociaal Plein heeft al aangegeven gebruik te willen maken van de Speakerscorner.

Vooraf aanmelden voor de speakerscorner is niet verplicht, maar wel prettig, dit kan bij Aafke (aafkevreugdenhil@vrea.nl).

Tijdens de bijeenkomst willen we ook met u spreken over de toekomst van het armoedeplatform. De doelstellingen waarvoor het ooit is opgericht (samenwerking tussen organisaties en aandacht voor armoede) zijn gerealiseerd. Heeft het armoedeplatform nog een functie? Kan het Armoede Platform zich opheffen? Of is er een doorstart mogelijk vanuit een breder platform dan nu het geval?

We willen u graag deze vragen voorleggen.

Net als andere jaren betaalt u zelf de kosten van het ontbijt (10 euro)  We starten om half acht en de restauranthouder heeft er weer zin in. De afgelopen tien jaar heeft hij de prijs van het ontbijt niet verhoogd.
Datum:  woensdag 20 april 2016
Locatie: Restaurant Vliegveld Hilversum
Noodweg 43  /   tel: 035 – 577.1710

Inloop: vanaf 7.15 uur
Ontbijt:        7.30 uur (kosten 10 euro pp, eigen bijdrage)
Sluiting:       9.30 uur (met mogelijkheid tot napraten)

Een belangrijk doel van het vliegveldontbijt is elkaar beter leren kennen en uitwisseling van informatie. Indien u vragen heeft neem dan contact op met een van ondergetekenden.

Graag horen wij (tijdig) per mail (aafkevreugdenhil@vrea.nl) of telefonisch of u aanwezig wilt zijn bij deze bijeenkomst.

De doelen van het armoedeplatform zijn het stimuleren van overleg, het geven van voorlichting en faciliteren van actie. We pretenderen niet dat wij – en alle instellingen en mensen die een bijdrage willen leveren – de armoedeproblemen in Hilversum kunnen oplossen. Wel kunnen we er naar streven.

We constateren dat de problematiek in onze samenleving een blijvend fenomeen is. Daar willen we ons niet bij neerleggen, en dus dient er overlegd te worden wat ons te doen staat.

Meer informatie over het armoedeplatform vindt u op www.armoedeplatformhilversum.nl

Met vriendelijke groet,

Rob Beker                 (035 – 62.41.314)  /  r.beker@planet.nl

Aernoud Olde           (06 – 1250.5498)  /  aernoud@hilversumverbonden.nl

Aafke Vreugdenhil   (035 – 68.34.330)  /  aafkevreugdenhil@vrea.nl

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s