Armoedebestrijdersontbijt 2017 – woensdag 12 april

Aan de vertegenwoordigers van de (maatschappelijke- en welzijns-) organisaties en personen die zich met armoedebestrijding in Hilversum bezighouden.

Geachte dames en heren,

Op woensdag 12 april organiseert het Armoede Platform Hilversum voor de elfde keer het armoedebestrijders-ontbijt. De afgelopen 10 edities vonden plaats op het vliegveld Hilversum, maar we hebben nu gekozen voor een andere locatie: de hal van het Rotor Media-gebouw aan de Arendstraat.

Het thema dit jaar is: “Netwerken tegen Sociale Armoede”

Het armoedebestrijders-ontbijt is een netwerkbijeenkomst voor organisaties, vrijwilligers en kerken die zich op de een of andere manier bezig houden met het bestrijden van armoede en eenzaamheid in Hilversum.

Vorig jaar besloten we de bijeenkomst met een enquête over de toekomst van het armoede-platform. De resultaten hebben we bijgevoegd.

Enerzijds constateren we een toenemende verdieping van de kloof in de samenleving tussen arm en rijk. Anderzijds constateren we telkens opnieuw dat de aandacht voor armoede toeneemt, dat er meer samenwerking is bij de bestrijding van armoede en een toename van het aantal initiatieven om armoede te bestrijden. We zien zelfs een enkel armoede-preventie initiatief. Dit verheugt ons zeer, maar het maakt de noodzaak van een jaarlijkse bijeenkomst waar we van elkaar horen waar iedereen mee bezig is alleen maar nuttiger. Daarnaast blijft het belangrijk dat er momenten zijn waar we contacten kunnen leggen.

Ook dit jaar bestaat de bijeenkomst voor het grootste deel uit de “Speakerscorner”: het delen van nieuwe initiatieven en ontwikkelingen op het gebied van armoede en eenzaamheid. U krijgt 2 minuten voor uw verhaal. Tijdens de bijeenkomst blijkt dan wel welke initiatieven meer tijd vragen. Aanmelden voor de speakerscorner is niet verplicht, maar wel prettig voor de planning, dit kan bij Aafke (aafkevreugdenhil@vrea.nl).

Als onderwerpen bij de speakerscorner denken wij bijvoorbeeld aan onderwerpen als:

– het opzetten van zorgnetwerk in diverse wijken
– het werk van de buurtcoördinatoren
– vluchtelingenwerk
– Ontwikkelingen bij het Sociaal Plein
– Amargi, een schuld-preventie-initiatief
– de ontwikkelingen bij de voedselbank
– de Speelgoedbank
– het succes van gezamenlijke maaltijden
– enz.

Wij willen u van harte uitnodigen uw bijdrage te leveren.

Tijdens de bijeenkomst zullen Aafke en Aernoud ook iets vertellen over hun ideeën over de toekomst van het Armoede Platform Hilversum.

Net als andere jaren betaalt u zelf de kosten van het ontbijt (dit jaar € 7,50 euro)

We starten om half acht waarbij het ontbijt verzorgd wordt door Marco Spiering, manager van de bedrijfscatering van La Place. Hij zal ons een eenvoudig maar lekker ontbijt serveren.

Datum: woensdag 12 april 2017
Locatie: Hal Rotor Media-gebouw – Arendstraat 21 – Hilversum
Inloop: vanaf 7.15 uur
Ontbijt: 7.30 uur (kosten 7,50 euro pp, eigen bijdrage)
Sluiting: 9.30 uur (met mogelijkheid tot napraten)

Een belangrijk doel van het armoedebestrijders-ontbijt is elkaar beter leren kennen en uitwisseling van informatie. Indien u vragen heeft neem dan contact op met een van ondergetekenden.

Graag horen wij (tijdig) per mail (aafkevreugdenhil@vrea.nl) of telefonisch of u aanwezig bent bij deze bijeenkomst.

De doelen van het armoedeplatform zijn het stimuleren van overleg, het geven van voorlichting en faciliteren van actie. We pretenderen niet dat wij – en alle instellingen en mensen die een bijdrage willen leveren – de armoedeproblemen in Hilversum kunnen oplossen. Wel kunnen we er naar streven.

We constateren dat de problematiek in onze samenleving een blijvend fenomeen is. Daar willen we ons niet bij neerleggen, en dus dient er overlegd te worden wat ons te doen staat.

Meer informatie over het armoedeplatform vindt u op www.armoedeplatformhilversum.nl

Met vriendelijke groet,

   Rob Beker (035 – 62.41.314) / r.beker@planet.nl
   Aernoud Olde (06 – 1250.5498) / aernoud@hilversumverbonden.nl
   Aafke Vreugdenhil (035 – 68.34.330) / aafkevreugdenhil@vrea.nl

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s