About

Platform armoedebestrijding Hilversum is een samenwerkingsverband Aafke Vreugdenhil, Richard Kamsteeg en Aernoud Olde. Het platform is voortgekomen uit een eerder initiatief van Rob Beker en Aldrik Dijkstra: de werkgroep ‘Recht doen’

Het Platform armoedebestrijding Hilversum beperkt zich voorlopig tot het jaarlijks organiseren van een armoedebestrijders-ontbijt.

Doel van het platform

De samenwerking stimuleren tussen de diverse armoedebestrijdingsorganisaties  en -initiatieven die in Hilversum actief zijn, zodat individuele hulpverleners eenvoudiger gebruik kunnen maken van elkaars aanbod, expertise en ervaring.

Werkwijze

Jaarlijks wordt een vliegveldontbijt georganiseerd waar hulpverleners op het gebied van armoedebestrijding elkaar ontmoeten en (plenair) de stand van zaken bespreken met betrekking tot de armoedeproblematiek.

Sinds 2012 zijn de activiteiten uitgebreid met 3x per jaar een ‘bibliotheekbijeenkomst’, waar aan de hand van een thema een bepaald facet van de armoedeproblematiek besproken wordt.

Wij zien echter mogelijkheden om meer samenhang in Hilversum aan te brengen. Sociale netwerken en moderne software bieden mogelijkheden mensen met elkaar in contact te brengen, hiermee kunnen we samen oplossingen zoeken voor geconstateerde problemen,  maar vooral denken wij aan maatschappelijk actieve mensen een platform te kunnen bieden om elkaar te ondersteunen zodat hulpverleners terug kunnen vallen op de kennis en mogelijkheden van anderen. Samengevat willen wij de mogelijkheden van de netwerksamenleving ter beschikking stellen van de maatschappij. Wij noemen dit humus voor Hilversum.

Vragen, suggesties of ideeen?   Stuur een mail aan Aernoud@hilversumverbonden.nl  en wij nemen z.s.m. contact met u op.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s